Het belang van de relatie tussen ouder en kind

Iedereen wil zijn kind of partner wel eens achter het behang plakken. Maar als dit meer regel dan uitzondering is, dan gaat er iets niet goed. Wat dat dan zou kunnen zijn, wordt in deze workshop ‘Help, mijn kind luistert niet!’ besproken. Hierin komt met name het belang van de relatie tussen ouder en kind naar voren. 

Al meteen enthousiast? Klik dan op ‘Ik meld me aan!’

Weet jij wat jouw kind nodig heeft om ervoor te zorgen dat jouw kind naar je wil luisteren?

Het zou kunnen zijn dat je meteen getriggerd wordt. “Wat heeft mijn kind nodig om ervoor te zorgen dat het naar mij luistert?! Ik doe zoveel voor mijn kind!” Of “Ik vraag het mijn zoon wel eens, maar dan haalt hij zijn schouders op”. Of “Mijn dochter van 5 denkt de hele dag dat ze mag bepalen hoe het hier in huis werkt, terwijl ik haar zo vaak gezegd heb dat ze naar mij moet luisteren!” 

Maar achter gedrag verschuilen van allerlei overtuigingen en gevoelens. Zowel bij jouw dochter/zoon als bij jezelf en je partner. Deze kunnen bewust zijn, maar ze zijn meestal onbewust. Ook jij als ouder, bent opgevoed door ouders die dachten dat ze het goed deden, want zo waren zij ook weer opgevoed. En zo gaat het maar door. Pas als je weet wat jouw kind nodig heeft, maar ook jij en/of je partner, kan je aan de relatie werken.

Wil jij weten wat je eraan kan doen om de relatie met je kind te verbeteren, waardoor je kind beter naar je wil/kan luisteren? Geef je dan op! 

  • Doelgroep: ouders/verzorgers voor kinderen van 3 tot 12 jaar.
  • Locatie: Vught
  • Datum: zaterdag 28 januari 2023
  • Tijd: 10.00u-16.30u
  • Binnen en buiten
  • Inclusief thee, koffie en lunch
  • Minimale groepsgrootte: 4
    Maximale groepsgrootte: 12
125 per persoon

Je kan je opgeven tot 25 januari 2023

Jouw Gezinspad – Therapie en coaching