Allemaal wandelen we door het leven heen waarbij het soms soepel en ontspannen loopt. Soms, of misschien wel vaak, komen we hindernissen tegen. De één lijkt meer hindernissen tegen te komen dan de ander. Een kwestie van geluk of spelen er andere dingen een rol?

JOUW GEZIN VAN HERKOMST

De één gaat anders met bepaalde situaties om dan de ander. Jouw opvoeding heeft hier veel mee te maken. Jouw gezin van herkomst speelt een belangrijke rol in hoe je leven zich verder ontvouwt. Je leert al heel vroeg of je iemand kan vertrouwen of niet, hoe je moet reageren om iets voor elkaar te krijgen, hoe je keuzes maakt, wat goed voor je is en wat niet, hoe een liefdevolle en constructieve relatie eruit ziet en of je op jezelf kan bouwen.

Al dit soort dingen krijg je mee door de soort relatie van je jouders en de omgang van je ouders met jou. Naast je ouders spelen ook andere familieleden mee. Maar ook leraren, mensen uit de buurt en je vrienden. Iedereen waar je mee te maken hebt gehad, is van invloed op jou. Natuurlijk spelen ook andere facetten een rol, zoals persoonlijkheid, genen, ziektes, cultuur. Maar in het kader van relaties, spelen je ouders de grootste rol in de verdere ontwikkeling van je leven. Je overtuigingen, je normen en waarden vormen de basis in je kindertijd en latere jeugd. Dit kan heel helpend zijn op weg naar volwassenheid en in je volwassenheid, maar het kan ook zorgen voor (veel) problemen tot ver in je leven.

ONDERZOEK JE GEZINSPAD

Loop jij ook tegen bepaalde dingen aan in je werk of met je partner? Loop je vast in de opvoeding van je eigen kinderen? Of heb je bepaalde moeite met vrienden?

Heb je bijvoorbeeld vaak ruzie, voel je je niet begrepen of durf je bepaalde stappen niet te zetten?

Laten we dan samen alle gebeurtenissen op jouw gezinspad onderzoeken die van invloed zijn op je leven nu. Dan kunnen we bekijken hoe je deze om kan buigen naar je eigen pad! Een mooie ontdekkingsreis die we op verschillende manieren kunnen bewandelen: als gezin of individueel, binnen of lekker buiten in de natuur. De natuur reikt je namelijk mooie aanknopingspunten aan om je verder op weg te helpen!

Durf je het aan? Ga dan naar het contactformulier! 


Jouw Gezinspad – Therapie en coaching